Jeg var til årets dejligste julefrokost i lørdags.
Jeg plejer at komme med flæskesteg og rødkål, for det er min absolutte ynglings-juleret. Men i år havde jeg bevæget mig over i fiskeafdelingen. Så i stedet for gris havde jeg laks med - nærmere bestemt Ullas lakserilette.
Lakserilette (12 personer)
Du skal bruge:
- 400 gr. fersk laks
- 200 gr. røget laks
- 1 lime - skal og saft
- 1 spsk. smør
- 1 pose mayonnaise
- 1 spsk. sennep
- 1 glas lakse-/ørredrogn
- purløg
- salt/peber
Bland mayonnaisen med sennep og smag til med salt og peber, og rør den afkølede limeblanding i. Pluk den kogte laks i mindre stykker, og skær den røgede laks i små tern, og rør begge dele i mayonnaisen. Lige inden servering vendes lakserognen forsigtigt i, og retten pyntes med klippet purløg.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar